LatviaSahajaYog Forum Index
RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsfChatLog in
Reply to topic Page 1 of 1
Shri Mataji gramata Metamodernais laikmets
Author Message
Reply with quote
Post Shri Mataji gramata Metamodernais laikmets 
Maskava,2003. Nirmalas Šrīvastavas grāmata veltīta morālei un godīgumam, audzināšanai un garīgajai izaugsmei.Tā adresēta visiem, kuri interesējas par garīgās veselības un sabiedrības atjaunotnes problēmām.Stāsts par unikālu sistēmu smalkās enerģijas atmodināšanai, kura atrodas katrā cilvēkā - par Sahadža Jogu - kura satur atbildes uz galvenajiem eksistenciālajiem jautājumiem: kas es esmu, kāda ir manas dzīves jēga, kā sasniegt harmoniju ar sevi un apkārtējo pasauli. IEVADS. Šī grāmata veltīta visiem absolūtās Patiesības meklētājiem.
-----------------------------------------------------
IEVADS. Taisnību sakot, es negrasijos rakstīt šo grāmatu.Es esmu personība, kura atrodas Dievišķā Prieka Pilnīgumā. Pastāv visurcaurplūstošās Dievišķās mīlestības prieks, un es vēlētos - lai katrs cilvēks tajā varētu priecāties. Īpaši Rietumos, kur ir ļoti daudz absolūtās Patiesības meklētāju, kā es pati pārliecinājos.
Ir daudz zinātnieku, kuri uzrakstījuši ietilpīgas grāmatas par apziņu un sevis apzināšanos. Tās var ievietot veselā katalogā.Taču diemžēl visas šīs grāmatas ir bezgala garlaicīgas un nogurdinošas, jo tās nedod zināšanas par elementārām patiesībām.Man nav vēlmes kritizēt tās, galu galā vis tajās uzrakstītais balstās uz godīgiem pētijumiem.Bet kapēc lai nedotu izdevību nopublicēt par šo atklājumu, kas patlaban atrodas realizācijas stadijā ? Kāpēc lai nepaskatītos pazemīgi uz to, kas ir aiz prāta robežām, dodoša mums visu šo mākslīgo intelektu. ? Man ir bezgala grūti rakstīt par Rietumu civilizācijas dzīves problēmām.Tā ir līdzīga milzīgam kokam, kas izpleties uz ārpusi.Kā lai nonāk pie šī koka saknēm un izsauc iekšējo izaugsmi ?Tikaij nonākot dziļi iekšpusē, mēs varam noskaidrot, kādas ir Rietumu pasaules problēmas, kuras aizved prom cilvēku prātus no Patiesības izzināšanas un sasniegšanas.
Dotā grāmata ir domāta galvenokārt cilvēkiem,kuri dzīvo Rietumos un kuri vēlas - lai tāda top uzrakstīta.Par nožēlu ,es agrāk neesmu mācijusies nekādu rietumu svešvalodu.Angļu valoda ir viens no labumiem, ko uz Indiju tās valdīšanas laikā atnesa briti.Bet arī tajā laikā par nožēlu, es mācīos skolā vietējā valodā, un pēc tam tālāk turpinot mācības medicīnas koledža, angļu valodas apgūšanas iespējas netika paredzētas,lai gan tā tiek tagad plaši pielietota,īpaši Rietumu pasaulē.Šī grāmata nekalpo valodas stila krāšņuma vai mana literatūras talanta demonstrēšanai.Grāmatas mērķis - vienkārša man zināmo faktu parādīšana, kurus es gribu pavēstīt Rietumu pasaulei.Es vēlos lūgt lasītājus netērēt savu laiku lai sameklētu angļu valodas nepilnības manā tekstā, jo angļu valoda nekad nav bijusi mana dzimtā valoda, un es to nekad neesmu speciāli mācijusies.Par nožēlu, es nevarēju atrast nevienu,kas rakstītu manā vietā, jo šāda veida grāmatai jātop manis pašas uzrakstītai.
Pats grūtakais ir - pārliecināt cilvēku par to, ka visā pasaulē viņš ir visaugstāk attīstītā būtne, ka viņš ir apveltīts ar spēju kļūt par brīnišķīgu personību, skaistu miermīlīgu eņģeli.
Runāt ar viņu par mūsdienu problēmām – tas nav ļoti labs veids pārliecināt par to, kāda patiesībā ir cilvēciskā būtne. Uz cilvēku pleciem ir uzvelts tik daudz pazemojumu, tik daudz pārkāpumu ir viņu vērtību sistēmā, ka es nodomāju – iekams es nenokļūšu pie problēmu saknēm, nebūs viegli paskaidrot cilvēkiem, kāpēc viņiem ir jāizraujas no patreizējām važām, lai veiksmīgi attīstītos un garīgi progresētu. Ir laiks atklāti un skaidri pateikt, ko izsaka no sevis šīs problēmas un kādi ir to reālie atrisināšanas ceļi.
Mūsdienu cilvēki neatrod mieru ne sevī, nē ārpasaulē. Vienlīdz nelaimīgi ir gan nabagie,gan bagātie. Visapkārt cilvēki akli meklē risinājumus savām problēmām. Mentālajā līmenī, ar tam piemītošajiem ierobežojumiem, intelekts ir spējīgs atrisināt noteiktas problēmas, ar kurām mēs sastopamies, esot briesmās. Bet pa to laiku, kamēr risinās šīs problēmas, rodas citas. Patiesais problēmu atrisinājums nav meklējams materiālajos ārējos apstākļos, bet gan cilvēku iekšienē. Patiesu un noturīgu atrisinājumu visu dzīves neveiksmju, bēdu un nelaimju korekcijai var atrast tikai masveida kolektīvas cilvēku iekšējas transformācijas ceļā. Un tas nav nekas neiespējams ! Patiesībā, šāds personības iekšējās transformācijas process jau notiek. Reālajā praksē īstenojama cilvēcisko būtņu masveida iekšējā pārveide pašrealizācijas ceļā ir mūsdienu laikmeta pats revolucionārākais atklājums. Tomēr šis atklājums ir atzīts no ļoti nedaudz valstīm, kā Amerikas, Anglijas, Francijas, Itālijas un Vācijas. Romas Pāvests, kurš pats atrodas reliģiskas kustības priekšgalā, tiekas ar visādiem „viltus guru” , - bet viņš nekad netiksies un neaprunāsies ar mani, lai gan es esmu tikusies ar šo cilvēku, pirms viņš tika izvirzīts uz pāvesta amatu. Man jums ir jāpiezīmē, ka ne es esmu šī darba aizsācēja, tas nav manis personīgais darbs, bet gan spontāna Dievišķuma vēlme darīt šo atklājumu pieejamu visai cilvēcei., lai cilvēki paceltos uz daudz augstāka apziņas līmeņa, kura viņi pa īstam var realizēt savu potenciālu un pie tam pa īstam novērtēt un darīt sevi cildenu.
Man vairākums cilvēku liekas līdzīgi Dievībām, kuras vēl arvien ir akmenscietā stāvoklī, un kuras var kļūt par eņģeļiem, pateicoties Kundalini (cilvēka iekšējā enerģija) pamodināšanai.
. Es ceru, ka ar šo grāmatu cilvēkus neaizvainošu. Tieši otrādi, domāju iesaistīt arvien lielāku daudzumu cilvēku šajā diženajā Sahadža-Jogas darbībā, ar kuras palīdzību tie varēs sasniegt savu meklējumu galamērķi. Materiāla izklāstījumā es bieži izmantoju humoru, jo man ir visai jautra um smieties mīloša daba, un es redzu katra incidenta smieklīgo pusi, kurus cilvēki bieži vien uztver ļoti nopietni. Ir ļoti smagi runāt par savu bērnu nelaimēm, bet ja par tām nerunāt, es domāju, ka tad šie bērni nekad neiegūs labvēlību un nesasniegs savu galamērķi, kurš ir viņu pašrealizācija. Tā kā es lūdzu jūs nedusmoties uz mani, bet saprast – ka tikai caur savu lielo līdzcietību un mīlestību es uzrakstīju šo grāmatu, veltītu cilvēku labumam, pie tam tādā angļu valodā, kuru biju spējīga izmantot, ar to man pieejamo literatūras daudzumu un pielietojiet man apgūstamo rakstības stilu.
1.NODAĻA. MŪSDIENĪGUMS UN RACIONĀLISMS.
Laiks kurā mēs dzīvojam Purānās saucas Kali Jūga, jeb konfliktu un juku laiks. Jūgas ir laika periodi, ilgstoši vairākas tūkstošgades, kuras atkārtojās cikliski vai spirālveidīgi. Dvapara Jūga –ir otrs laikmets, kad cilvēki sāk zaudēt dažas savas vērtīgas un diženas īpašības, ar kurām tie bija apveltīti pirmajā , Zelta Laikmetā jeb Satja Jūgā. Kali Jūga (mūsdienu laikmets) atrodas uz tikumīguma un garīgās attīstības pašas zemākās pakāpes katrā ciklā. Pēc tās seko Krīta Jūga – pārmaiņu jeb garīgās pieredzes atmošanās laikmets, un tā iznākuma noved pie Satja Jūgas – patiesības jeb realitātes laikmeta, kad atkal atgriežās Zelta Laikmets un cilvēka garīgās īpašības atklājās atkal visā savā diženumā. Tadā veidā, saskaņa ar Purānām, cilvēcei ir lielas cerības priecāties par Satja Jūgas labumiem, kura atnesīs mieru, harmoniju un Dievišķo Mīlestību.

View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic Page 1 of 1

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum